Jagermeister celebru in Romania?

Romanii incep sa prefere din ce in ce mai mult gustul bauturilor premium, vanzarile de Jagermeister, celebrul digestiv, fiind de sase ori mai mari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Potrivit datelor importatorului BDG Import SRL, previziunile initiale vizau o dublare a volumului de vanzari in 2008.

‘Acest trend crescator al vanzarilor Jagermeister se va face simtit si in continuare, datorandu-se atat apetentei crescute a romanilor pentru produsele premium, pe fondul cresterii puterii de cumparare, cat si a eficientei actiunilor de marketing, care au ca rezultat o mai buna intelegere a marcii Jagermeister’, a declarat Petru Berciu, General Manager BDG Import SRL.

In ceea ce priveste regiunile Romaniei in care Jagermeister se claseaza intre primele locuri in topul preferintelor consumatorilor, Transilvania si Banatul se detaseaza clar, inregistrand volume de vanzari de doua ori mai mari decat in restul tarii.

Nedivulgata pana in ziua de azi, reteta bauturii Jagermeister contine 56 de ingrediente naturale din randul plantelor, radacinilor si fructelor. Scortisoara, cuisoarele, ghimbirul, sofranul si coriandrul sunt doar cateva dintre aromele care se regasesc in reteta unica si inca secreta a celebrei bauturi.

Ingredientele necesare fabricarii ei sunt livrate din toate colturile lumii, de cateva ori pe an, la fabrica din Wolfenbuttel, singura unde se produce Jagermeister. Sortate in urma unui sever control calitativ, ingredientele sunt cantarite conform retetei originale, iar blending-ul rezultat este maturat in butoaie de stejar, timp de 12 luni. Prin intermediul acestui proces de un an, bautura capata un gust unic, nici prea amar, nici prea dulce, dar foarte aromat si cu o concentratie de alcool de 35 la suta.

Pentru a putea fi savurata cat mai bine, se recomanda ca bautura Jagermeister sa fie consumata ca ice cold shot. Totodata, iubitorii marcii o pot savura si sub forma de mixuri si cocktailuri extrem de variate.
Cea mai cunoscuta bautura alcoolica a Germaniei, Jagermeister a fost lansata in anul 1935, avand la baza reteta lui Curt Mast.

In 1964, brandul a pasit pentru prima data dincolo de granitele Germaniei, intrand pe piata olandeza. Tarile Benelux constituie si in prezent o piata importanta pentru Jagermeister. Din 1966 a patruns si pe piata din Italia, cea de-a doua mare piata la nivel international pentru lichiorurile din plante.
Prima sticla de Jagermeister a traversat Atlanticul in 1971, incepand astfel o istorie incununata de succes pe meleaguri americane.

In prezent, Jagermeister este distribuit in peste 80 de tari din intreaga lume si este considerat a fi cel de-al noualea cel mai vandut brand de bauturi alcoolice de pe toate meridianele, potrivit clasamentului ‘Top 100 Premium Spirit Brands Worldwide’, intocmit de Impact Internationals.

La nivel international, in anul 2007, Jagermeister a inregistrat un record de vanzari, acestea depasindu-le cu sase la suta pe cele din anul precedent. In valoare absoluta, volumul vanzarilor de Jagermeister a atins anul trecut 6,3 milioane de baxuri de 9 litri, in intreaga lume. In plus, la nivelul aceluiasi an, vanzarile inregistrate exclusiv dincolo de granitele Germaniei au crescut cu peste 75 la suta.

In ceea ce priveste vanzarile pe pietele central si est europene, acestea au inregistrat o crestere de 31 la suta fata de anul precedent.

In Romania, Jagermeister este comercializat incepand cu anul 2006 de catre BDG Import SRL si este disponibil in variantele de imbuteliere de 0,04 l, 0.7 l si 1 l. Alaturi de Jagermeister, portofoliul de branduri al companiei BDG Import SRL mai include: Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Metaxa, Piper Heidsieck, Evian, Budweisser, Southern Comfort, Cutty Sark, Heradurra, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Passoa, Heinz, Borges.

Share This:

About Administrator