Stop Mistreti – o solutie ptr daunele provocate de mistreti in culturi

Prin hranirea la suprafata solului si in sol ,precum si prin consumul preferential de hrana, mistretul a produs si inca aduce prejudicii destul de insemnate agriculturii si silviculturii. desi in managementul cinegetic actual se aplica un complex de masuri de hranire complementara, acea hranire de abatere , din cauza comportamentului si a plasticitatii sale ecologice , a miscarii permanete, aceste masuri nu sunt si nu vor fi niciodata suficiente. multele actiunii de speriere a vanatului , in principal al mistretilor , prin montarea de sperietori vizuale , sonore , sau prin montarea de garduri , sau folosirea cainilor care sunt cantonati (legati) la lanurile de porumb s-au dovedit pana in prezent doar partial eficiente , mistretii obisnuindu se repede cu orice fel de schimbare . o problema delicata , majora a proprietarilor de terenuri si culturi agricole este cea a distrugerii recoltelor de catre mistreti. mistretii pot fi considerati mai mult folositori decat daunatori pentru padure , deoarece contribuie prin actiunea fizica a ramatului la conditii mai bune pentru regenerarea naturala a arboretelor.pagubele constau doar in dezradacinarea unor puieti si consumarea ghindei din semanaturile directe.daca pentru spatiul silvatic este eficient ca si perezenta , pentru culturile agricole si pasuni este mai distructiv ca si prezenta , in special pentru culturile de porumb, cartofi , ovaz , sfecla.hrana de deasupra soluluio doboara la pamant (planta de porumb), o manaca de la inaltimea corpului(grau, orz ,ovaz) sau o culege ridicandu se uneori in doua picioare ( fructe din livezi , prune mere , pere etc).ciurzile fac cele mai mari stricaciuni. urmele acestuia in zona de paguba sunt bine evidentoate , imprimarea copitelor, resturi de hrana murdarite cu pamant, stiuleti de porumb mancati asa specific , doar partial. in schimb mistretul solitar mananca precaut , facand cat mai putin zgomot ,lasand urme cat mai putin vizibile, de aceea el face si mai putine stricaciuni.spre deosebire de solitari, in cadrul ciurdelor intervine concurenta specifica la hrana, care determina mistretii sa fie alerti si grabiti , neavand timpul necesar sa consume tot ce au doborat la pamant. se intelege ca daca ciurda este numeroasa si pagubele vor fi pe masura presiunii exercitate direct de acestia. in livezile submontane de pomi fructiferi s-a constatat , dupa urme si martori oculari , ca mistretii scutura , prin frecarea cu corpul lor masiv de trunchiul pomilor fructideri mai firavi ,pentru a se hrani ,pomii fructiferi.astfel ei consuma cu mare apetit fructele cazute pe jos .
Multi ani la rand proprietarii constata sistematic ca recoltele le distruse de porci mistreti ,iar etapa sau etapele premergatoare potentialelor despagubiri sunt atat de latente astfel incant de multe ori renunta la a-si mai solicita acest drept. din pricina asta, unele terenuri aflate in apropierea padurii raman necultivate.si astfel productivitatea se reduce vizibil la fel si eficienta acestor terenuri . mistretii produc stricaciuni in special in lanurile de porumb si cartofi, sfecla ,orz , ovaz etc etc.dupa multe experimente siu testari s a ajuns la un rezultat satisfactor ca si impact.
una dintre solutiile care au dat rezultate viabile sunt solutiile de tip stop mistret de la Hagopur, acestea fiind solutii cu cost scazut , care nu necesita un efort sustinut , un cost mare din partea dvs., ca si implicatie financiara .
Hagopur mistret-stop – 400ml
mistret-stop, este cel mai eficient, datorita parfumului intens si foarte concentrat ce duce la o reducere semnificativa a daunelor la culturi, vite de vie si regiunile de crestere a cartofilor, lanuri de porumb si grau, precum si terenurile naturale si gradini.
Important este sa fie respectat modul de folosire, respectiv administrarea din 15 in 15 m cat si in interiorul culturii, protejarea impreganrilor de ploaie cat si improspatarea lor periodica

 

pueti comanda produsul de aici : http://www.articolevanatoare.ro

http://www.articolevanatoare.ro/index.php?route=product/product&product_id=1249

Share This:

About Administrator