Carnati de caprior

Carnati de caprior
Ingrediente :
– 5 kg. carne de căprior
– 3 kg. carne de mânzat
– 2 kg. carne de porc
– 1kg. slănină albă crudă
– 300 g. usturoi
– 30 g. boia de ardei
– 20 g. piper măcinat
– 10 g. boia de ardei iute
– 10 g. praf de cimbru
– 10 g. coriandru măcinat
– 250 g. sare

(sarea , piperul , chiar si boia se poate adauga dupa gustul fiecaruia )
– maţe subţiri de porc. Modul de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe, se spală, se zvântă şi se taie în bucăţi. Usturoiul se curăţă, se spală şi se pisează cu sare. Carnea de mânzat se trece prin maşina de tocat cu sita fină, iar carnea de căprioară, carnea de porc şi slănina se trec prin maşina de tocat cu sita mare. Carnea tocată se amestecă cu boiaua de ardei dulce şi iute, piperul măcinat, praful de cimbru, coriandrul măcinat şi sarea pisată cu usturoi. Carnea astfel pregătită se păstrează 24 ore la rece, după care se umplu cu ea maţele bine curăţate şi spălate. După umplere cârnaţii se pun la afumat cca. 3 ore, apoi se zvântă într-o cameră răcoroasă şi bine aerisită cca. 24 ore, după care cârnaţii se pot consuma. Aceştia se servesc prăjiţi pe grătar cu cartofi prăjiţi şi salată de sezon.

Afumarea este indicat a se face numai cu lemn de prun , sau lemn de cires .

paul de vos

Share This:

About Administrator