Friptura de muschi de caprior

Ingrediente:

500 g muschi de caprior
200 g unt
un pahar de vin rosu si unul de coniac
100 g jeleu de coacaze ( se pot folosi  si afine daca nu avem coacaze)
sare si piper, adaugate dupa gust

Mod de preparare:

Muschiul de caprioar se tine un interval de 24-30  de ore la rece in bait (o compozitie  de morcov, ceapa, vin rosu, telina ,cativa catei de usturoi, apa si piper). Dupa ce se scoate din frigider( la fel de bine se poate tine aceasta perioada intr-o pivnita racoroasa ,daca avem asa ceva ), se pune muschiul intr-o tigaie unsa cu unt si se lasa cateva minute, la foc foarte mic, pana cand se rumeneste pe ambele parti, dar ramane totusi putin „in sange“.

Se scoate muschiul, iar peste sosul ramas in tigaie se adauga jeleul de coacaze.
Se fierbe pana se ingroasa, apoi se toarna peste muschi si se serveste cu piure de cartofi, orez cu ciuperci  sau cartofi nature .11813300_1474798689500533_4066226934432166351_n[1]

Share This:

About Administrator