FRIPTURA DE RATA LA CUPTOR

FRIPTURA DE RATA LA CUPTOR

Ingrediente necesare pentru friptura de rata la cuptor:

– o rata
– 150 gr ciuperci (de preferat pleurotus)
– 2 cepe
– 2 morcovi
– 5 catei de usturoi
– 1 pahar vin rosu sec
– 6 linguri de ulei
– sare
– piper
– boia
– cimbru
– suc de portocala

Z 160

Z 160

Reteta originala se face cu rata salbatica dar este la fel de gustoasa si cu carne de rata domestica. Se spala bine carnea si se condimenteaza cu sare, piper, boia si cimbru uscat.
Se lasa separat la rece pentru 30 de minute.
Cat timp carnea de rata este lasata deoparte se incinge bine cuptorul. Morcovii se taie rondele si ceapa julien (ca  fideaua). Acestea se amesteca bine cu ciupercile si se presara cu sare si piper. E de preferat sa ai bureti negri (ciuperci pleurotas) pentru ca sunt mai gustoase decat champignon.
Rata se pune intr-o tava unsa bine cu ulei. Legumele se pun in interiorul ratei si daca raman le imprastiem in tava. Usturoiul se taie rondele si se pune pe carne. Inainte de a o pune la cuptor, compozitia se stropeste cu un pahar de vin rosu sec.
Se lasa la cuptor pana cand carnea se fragezeste. Din cand in cand, carnea se roteste pentru a se rumeni pe toate partile. La sfarsit se poate stropi cu putin suc de portocale pentru un gust acrisor.

Bucura-te de propriul festin vanatoresc!

Share This:

About Administrator