FRIPTURA DIN MUSCHIULETI DE CAPRIOR

FRIPTURA DIN MUSCHIULETI DE CAPRIOR

Ingrediente:

  • o bucata de muschi de caprior (750 g)
  • 5 linguri sos de rosii
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos Worcester
  • 1 lingura sos picant
  • 1 lingura vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 graunti de usturoi
  • o legatura de patrunjel verde tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de pregatire:

Muschiul de caprioara se spala bine,se curata de pielite si se sterge cu servetele pentru a se inlatura apa ramasa.Se pun 2 linguri de ulei la incins  intr-o tigaie si se „prajeste”  muschiul cateva minute intorcandu-se cu un cleste de bucatarie  pe fiecare parte .

Sfat: pentru a-si mentine forma muschiul poate sa fie legat cu o sfoara de bucatarie.

Se face un sos din : sos de soia,sos de rosii,sos Worcester,sos picant,vin alb,sare,piper,1 lingura de ulei,grauntii de usturoi pisati si patrunjelul tocat marunt.Dupa ce muschiul de caprioara a fost prajit, conform pasului de mai sus se lasa 15 minute sa se racoreasca,apoi se unge cu sosul obtinut mai sus.

Se lasa la cuptor,la foc potrivit, aproximativ 45 de minute  pana cand muschiul este patruns.Se taie muschiul felii si  peste el se adauga 1-2 liguri din sosul pe care acesta si l-a lasat in tava.Se poate servi cu cartofi nature pe care vom presara putin patrunjel.

Pofta mare!

dan morariu

 

 

 

foto : Dan Morariu

Share This:

About Administrator