MICI DE CAPRIOR

MICI DE CAPRIOR

Procentual este bine sa se pastreze aceste proportii :

–   50% carne de caprior – 5 kilograme .
– 30% carne de porc grasa- 3 kilograme carne de porc ( de la macelarie se poate cere carne deja gata tocata -2 kg si pe   langa , 1 kg de slanina  cruda de porc ).
–  20% carne de oaie- 2 kilograme carne de oaie de preferinta ,din pulpa .
–  la fiecare  kg de carne se adauga 2 lingurite de boia si doua de piper negru.
–  usturoi ras sau presat, fiecare dupa gust , la cantitatea prezentata este nevoie cam de 5 -7 capatani bune de usturoi  .
– sare,  dupa gust ( din când in când vom gusta compozitia si vom vedea daca am sarat suficient sau mai trebuie )
– la fiecare 0.5 kg de carne se adauga 150 ml supa de oase, ( zeama de oase de vita este indicata , se gaseste la plic in majoritatea supermarketurilor )

– 5-7 lingurite de bicarbonat  de sodiu

Dupa ce carnea se macina , trebuie bine amestecata , se pot folosi manusi , sau chiar cu mainile . Asa cum zic unii , ,,se framanta bine carnea „. Se poate adauga si busuioc si coriandru , insa nu in exces . La fel se mai poate adauga si un pahar mai mare (250 ml) de bere . Multi atunci când prepara pe gratar micii ,ii stropesc cu bere . Compozitia obtinuta se pastreaza la rece cel putin 24 de ore , apoi se portioneaza in pungi si se pune la congelat .

Va dorim pofta buna!
Mititei[1]

Share This:

About Administrator