MICI DE CAPRIOR ( cum faceau sasii la Sighisoara)

MICI DE CAPRIOR ( cum faceau sasii la Sighisoara)

-5 kg carne de caprior

-2 kg carne de oaie (muschi) sau de vita .
-2 kg slanina cruda de porc ( slaninuta subtire luata de burta porcului)
-5 linguri bicarbonat de sodiu
-usturoi,dupa gust ( cam 4-5 capatani mari de usturoi)
-sare,piper,cimbru,coriandru, busuioc
-bere blonda ( la alegere , la vremea când a aparut reteta nu erau atatea varietati de bere ca in prezent . Eu am folosit si Neumarkt si Ciuc si Ursus).

Carnea se macina prin masina de tocat carne , apoi se amesteca bine . Se poate adauga la compozitie si supa de oase ( de vita ).Se framanta bine macar 25 -30 de minute.Se toarna berea treptat in compozitie.Atunci cand aceasta se ia usor de pe maini,compozitia finala  este terminata.    Se lasa la rece macar 24 de ore. Dupa frigerea pe gratar sau pe disc , se pot servi cu mustar , cu ketchup de casa sau cele din gama Heinz , cu cartofi prajiti , ciuperci la gratar , mujdei de usturoi , salata de cruditati de sezon (rosii, ardei ,ardei Kapia, ceapa , patrunjel )  .

 

Guten Appetit und waidmannsheil !!!

(R.V.M.)

Кэрнэцэи, мититеи, печень на гратаре, 266, 271, 274

Кэрнэцэи, мититеи, печень на гратаре, 266, 271, 274

Share This:

About Administrator