TOCANITA CU CIUPERCI DE SEZON

TOCANITA CU CIUPERCI DE SEZONpaul buchfelner                                                                                                                          ( foto : Paul Buchfelner)

Ingrediente si cantitati:

800 g. ciuperci ( ciuperci de sezon  ,   hribi , galbiori , parasol sau burete serpesc, champignon),500 g. cartofi,3 rosii potrivite,2 ardei grasi ,1 ardei Kapia,1-2 cepe mai marisoare, ulei,patrunjel verde,sare,piper

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt si se caleste usor in grasime, apoi ardeiul, rosile ,adaugand ciupercile taiate in bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba inabusit,  pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Se pun apoi cartofii taiati in bucati mai mici, putina apa, si se lasa sa fiarba pana cand sunt gata. Se presara patrunjel verde la servire. Este buna atat calda cat si rece.

Preparata in mediul silvestru , la un ceaun ,  servita cu mamaliguta , parca are o savoare demna de mesele de altadata din Evul Mediu de la curtile regilor .

Pofta buna!

Share This:

About Administrator