Amplasarea corecta a camerelor de monitorizare

 

(Ѝâ@½è‡

 

 De ce camera surprinde numeroase imagini fara vreun subiect sau obiectiv

 

Camerele noastre detin ceea ce este cunoscut ca si ,,tinta falsa” cand senzorii pasivi (PIR) detecteaza ceea ce se poate interpreta ca miscare sau caldura, cu detectie in lentilele camerei ,chiar in absenta unui subiect prezent in imaginea surprinsa.Acesta“Falsa tinta” este consecinta amplasarii camerei intr-un mediu unde miscarea este asociata sau stimulata de miscarea frunzelor sau coronamentului arborilor din fata camerei ,ori intr-un perimetru unde este o amplitudine de caldura emanata la nivelul solului,sau orice activitate eoliana produsa de miscarile vanatului . Setand camera in raport cu conditiile de mediu/temperatura se pot evita aceste poze fara subiect . Recomandarea noastra este folosirea setarii low pentru senzorul de miscare.

 

 Pentru a remedia situatia aparuta ,iata cativa pasi de urmat:

 

  1. Pozitionati camera cu fata catre nord.

Daca este posibil ,pozitionati camera spre sud astfel incat ea sa surprinda imagini pe care intentionati sa le captati inspre nord.Daca pozitionarea camerei este inspre est sau vest poate interveni tendinta de a inregistra o mare frecventa de ,,tinte false”in momentul in care luminozitatea se reduce.

  1. Cand descoperiti o urma a unui subiect de interes (animal salbatic ,factor uman,sau orice alt subiect de interes) ,pozitionati camera la un unghi de 45 de grade in raport cu urma Procedand in felul acesta aveti posibilitatea sa obtineti prin interemediul camerei o serie de imagini capturate cu subiectul in cauza .
  2. Pozitionati camera aproximativ la 5 -10 m fata de zona de unde intentionati sa surprindeti imaginea.Pentru a va asigura ca subiectul este surprins de camera in cel mai adecvat mod (vizibil,fara a fi deranjat de prezenta camerei ),asigurati-va ca  dispozitivul/camera dvs este prevazuta cu leduri negre ce nu pot fi detectate.
  3. Pozitionati camera pe un arbore care poate sa ii fie suport sau la o distanta de 1-3m fata de sol.
  4. imag1375--2-

Daca alegeti sa pozitionati camera pe un arbore ,asigurati-va ca acesta este suficient de solid astfel incat sa nu permita miscarea camerei sub impactul vantului.Daca camera este dispusa prea jos spre sol este expusa la unele situatii de explorare ale micilor rozatoare ( veveritele si alte rozatoare) sau gandaci,soparle etc.Astfel ,camera va reda imagini numeroase cu acestea.  Daca este dispusa prea sus poate exista riscul inregistrarii de imagini cauzate de factorul eolian.

  1. Curatati vegetatia din zona unde sunt activi senzorii camerei .Evitati de asemenea si aparitia imaginilor false prin efectul unor corpuri de materie moarta sau vie (frunze uscate,fluturi ,pasarele etc) care zboara purtati de vant.

Daca camera continua sa capteze imagini fara vreun subiect in ele ,incercati sa pozitionati camera intr-un spatiu inchis ,intr-o locatie unde nu exista miscare .Daca camera continua sa inregistreze aceste imagini problema s-ar putea sa fie din cauza nefunctionarii corespunzatoare a vreunei componente electronice.Daca asta se dovedeste a fi cauza ,contactati distribuitorul de unde ati cumparat camera si trimiteti-o pentru reparatile aferente .

 

Urmand toate aceste instructiuni ar trebui sa nu mai aveti poze fara subiect.

Share This:

About Administrator