Administratorul unei pensiuni din Şugag şi un vânător din Giurgiu, REŢINUŢI. Au împuşcat ilegal o căprioară

Administratorul unei pensiuni din Şugag şi un vânător din Giurgiu, REŢINUŢI. Au împuşcat ilegal o căprioară

Doi bărbaţi, unul din Şugag, administrator de pensiune, celălalt vânător din Giurgiu, au fost reţinuţi, în weekend, de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase de la IPJ Alba. Sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic. Aceştia au fost depistaţi, în flagrant delict, imediat după ce au împuşcat o căprioară, pe fondul de vânătoare 43 Dobra.

Potrivit IPJ Alba, în noaptea de 17/18 martie a.c., în jurul orei 2.15, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, în timp ce acţionau pe DJ 106 E, pe raza localităţii Dobra, au oprit pentru control un autoturism ce era condus de un bărbat de 62 de ani, din comuna Şugag.

În autoturism se mai aflau trei persoane, de 43, 24 şi 28 de ani, trei din judeţul Alba şi una din judeţul Giurgiu.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii au găsit în autoturism o căprioară împuşcată şi o armă de vânătoare.

Cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe periculoase din IPJ Alba, specializaţi în prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate de aceştia, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 17/18 martie, bărbatul de 24 de ani, din judeţul Giurgiu, în timp ce se afla pe fondul de vânătoare 43 Dobra, ar fi împuşcat căprioara cu arma de vânătoare (cea găsită în autoturism), fiind ajutat de un bărbat de  43 de ani, din comuna Şugag, administrator al unei pensiuni la care era cazat primul, care ar fi folosit un proiector pentru a identifica vânatul.

Vânătoarea a avut loc în afara perioadei legale, fără autorizaţie, cu o arma deţinută legal de către tânărul din judeţul Giurgiu.

Faţă de cei doi bărbaţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj, faptă prevăzută de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar arma de vânătore a fost indisponibilizată.

 

Sursa – Redactia Alba24.ro , alba24.ro

Share This:

About Administrator