Festival Vanatorilor Banateni iunie 2011

Vor fi prezentări de câini de vânătoare, cu probe de frumuseţe şi de lucru în teren, concursuri de tir cu aer comprimat şi de tir vânătoresc, dar şi cea mai interesantă parte a festivalului, concursul de ceaune.

20 de grupe de vânători români, plus trei din Serbia şi una din Csongrad, Ungaria, îşi vor demonstra cunoştinţele într-ale gătitului de preparate vânătoreşti. „Cele mai bune preparate culinare vor fi analizate de un juriu format din bucătari din România, Ungaria şi Serbia. Câştigătorii se vor alege cu premii în obiecte, diplome, medalii şi cupe”, ne-a declarat Traian Oprea reprezentant al organizatorilor.

Succesul primei ediţii le oferă gazdelor, Clubul de Vânătoare Timişoara, perspectivele unui număr ridicat de vizitatori. „Anul trecut ne-am aşteptat la 500 de participanţi, inclusiv vizotatori, şi am avut 2500! Anul acesta estimăm că vor veni în jur de 2000 de oameni”, ne-a mai declarat Oprea.

Intrarea este gratuită, iar spectacolul garantat. Pentru cei mai mici este organizat un concurs de tir cu aer comprimat, toţi participanţii fiind premiaţi cu diplome, iar câştigătorii cu medalii. „Prin acest eveniment urmărim să promovăm tradiţiile vânătoreşti, tradiţii care în ultimii ani s-au pierdut. Încercăm să atragem tinerii şi copiii spre acest hobby. Vrem să prezentăm ce înseamnă de fapt vânătorii. Noi nu suntem doar cei care ieşim în câmp şi împuşcăm, avem şi alte activităţi. Ne ocupăm de protejarea şi hrănirea vânatului, de prinderea braconierilor, de îmbunătăţirea fondului cinegetic”, a mai menţionat Oprea.

Festivalul va avea incluse şi probele de câini de vânătoare, va avea loc un concurs de frumuseţe, dar şi un spectaculos concurs de probă de lucru. Câinii pontatori vor trebui să demonstreze că ştiu să-şi facă treaba, ei vor fi nevoiţi să găsească pe terenul de concurs mai multe potârnichi, să demonstreze că nu atacă vânatul.

Festivalul vânătorilor va avea loc duminică, 26 iunie, la poligonul Diana din Timişoara, de la primele ore ale dimineţii.

Share This:

About Administrator