Indignare printre vânătorii din Alba, după ce unul dintre ei a împușcat vedeta AJVPS, un fazan alb foarte rar

 

Indignare printre vânătorii din Alba, după ce unul dintre ei a împușcat vedeta AJVPS, un fazan alb foarte rar

Un fazan alb, foarte rar, adevărată vedetă printre vânătorii din Alba, care nu s-au atins de el de câte ori le-a ieșit în cale, a fost până la urmă împușcat, spre indignarea acestora. Fazanul a fost fotografiat de mai multe ori de către Felix-Bogdan Dragomir și a apărut chiar pe coperta calendarului pe 2018 al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba.
Pasărea a fost fotografiată la Șeușa, la doar câțiva kilometri de Alba Iulia, în urmă cu doi ani și de atunci a fost văzută și pozată de multe ori, însă vânătorii nu s-au gândit să o împuște, ba chiar au protejat-o ca pe o raritate. Asta până în luna februarie când un vânător a împușcat-o spre indignarea celorlalți.                                                           Foto : Dr. Felix Bogdan Dragomir

„Acest minunat exemplar de fazan, care în ciuda lipsei totale a mimetismului a reușit să supraviețuiască vreme de 2 ani tuturor prădătorilor naturali, s-a întâlnit în data de 20.02.2018 cu Prădătorul Suprem – am vrut să scriu Omul, dar cel care l-a împușcat nu poate fi numit astfel, nici măcar vânător nu poate fi numit… în cel mai fericit caz se poate numi UCIGAȘ, care nu își poate stăpâni reacțiile. Ce suflet poți să ai să ucizi fazanul care a apărut pe coperta calendarului editat de asociația din care faci parte, calendar care a ajuns și în casa ta și culmea, dacă tot nu te-ai putut abține să tragi în el și să-l omori, în loc să-l naturalizezi și să-l donezi asociației, ai preferat să-l faci supă de tăieței. Sincer mi-e scârbă de un astfel de personaj” a scris indignat pe pagina sa de facebook, dr.Felix-Bogdan Dragomir.

Aceste păsări sunt foarte rare pentru că penajul nu le permite să stea ascunse de prădători. În județul Alba au mai fost văzute în ultimii ani alte două exemplare de acest fel, un alt cocoș și o găinușă. Și acest cocoș a dispărut vara trecută.
Împușcarea fazanului a stârnit nenumărate comentarii în mediul online și indignare.

Sursa :  Redactia Alba24.ro

Share This:

About Administrator