SIBIAN ARESTAT PENTRU BRACONAJ

Sibian arestat pentru braconaj.

Ar fi vânat urși din carnea cărora făcea salam pe care-l vindea la pensiuni.

Un bărbat din județul Sibiu, proaspăt devenit membru în AJVPS Sibiu, a fost reținut de polițiști sub acuzația de braconaj cinegetic.

Împreună cu alți bărbați din județul Mureș, Cristian Sorin Iosipescu, domiciliat în Dumbrăveni, ar fi vânat trei urși, iar din carnea lor ar fi realizat mezeluri pe care le vindeau la diferite pensiuni din țară și străinătate. Prejudiciul a fost estimat de oamenii legii la peste 120.000 de euro.
Acțiunea polițiștilor din cadrul IPJ Mureș a avut loc săptămâna trecută, mai multe descinderi desfășurându-se în județe Sibiu și Mureș. Perchezițiile au vizat locuinţele a șapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse.

În urma percheziţiilor au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o arma letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, 9 cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.
“La data de 15 februarie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 9 percheziţii, în judeţele Mureş şi Sibiu. Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse (…) În urma administrării probatoriului, trei persoane au fost reţinute, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă’, a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.
Printre cei trei bărbați reținuți s-a numărat și Cristian Sorin Iosipescu, pe numele căruia Judecătoria Sighișoara a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile ”pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă letală fără drept”, ”braconaj cinegetic” și ”vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale şi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii”.

Sorin Iosipescu este cunoscut în Dumbrăveni ca un mare pasionat de vânătoare. Acesta se lăuda pe o rețea de socializare cu aventurile lui vânătorești, care includ chiar și urmărirea unui urs prin pădure cu mașina.

Tot pe internet, Iosipescu posta imagini cu vânat, inclusiv videoclipuri care pot fi considerate că redau violența asupra animalelor sălbatice.
Surse din zona anchetei spun că suspecții ar fi realizat mezeluri din carnea de urs, dar și din alt vânat, pe care apoi le comercializau la diferite unități turistice din țară și din Europa.
Mai mult decât atât, Iosipescu posta fotografii cu urși, imaginile fiind realizate de camere amplasate în păduri.

Contactată de reporterul Turnul Sfatului, conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu spune că este deschisă sută la sută să colaboreze cu oamenii legii și condamnă orice act de braconaj.
Cât îl privește pe Cristian Sorin Iosipescu, acesta a fost primit în AJVPS Sibiu în urmă cu aproximativ două luni, de către un fost secretar de la Mediaș, însă el nu a fost niciodată văzut de către conducerea de la Sibiu.
”Domnul Iosipescu a fost primit în luna decembrie la Filiala Mediaș, pe fondul de vânătoare 33 Dumbrăveni, de fostul secretar Dan Muntean, împreună cu alți doi vânători, fără acordul nostru. Anterior acțiunii Poliției i-am invitat pe cei trei să participe la ședința de Consiliu programată pentru data de 22 februarie, unde voiam să discutăm situația lor și să-i verificăm amănunțit pentru că știam despre Iosipescu că mai fusese anchetat pentru braconaj pe fondul de la Bazna, tot în cadrul Filialei Mediaș”, a declarat Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.
Poliția anunță că cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 120.000 euro.

 

Sursa: Turnul Sfatului Sibiu, autor: Stefan Dobre

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Fotografii publice- Captura Facebook.

 

Share This:

About Administrator