Un caz de braconaj din Franța

Descoperire macabră intr-o mașină.

Un exemplar de cerb tânăr, agoniza, după ce a fost împușcat cu glonţ de către un braconier.

Anotimpul de iarnă este o perioadă care favorizează acțiunile nedorite ale braconajului la vânatul mare. Temperaturile negative obligă animalele să coboare la altitudini mai joase si să se grupeze in cârduri.

Ziarul ,,Le Dauphiné libéré” ne informează că de la mijlocul lunii ianuarie au început acțiuni ample de prevenirea braconajului. Acestea au continuat si in februarie cu mobilizări masive ale agenților de la  ONCFS (office nationale de la chasse et de la faune sauvage- Oficiul național al vânătorii si al faunei sălbatice ).
Agenții de la  ONCFS au ales si sectorul de la baza văii din Tarentaise, in zona localității Cevins en Savoie. După multe încercări si observații fără rezultat, aceștia au somat un autoturism să se oprească pentru control. Conducătorul auto a refuzat să facă ceea ce i-au cerut agenții de la ONCFS.Nu era singur ci mai era cu cineva. Au fost ulterior opriți .

In mașină era un cerb muribund. Actul comis de braconieri a fost puternic dezaprobat de societatea vânătorilor din Franța. Acești braconieri riscă o pedeapsă cu închisoarea de pană la 4 ani si plata unei amenzi de 60.000 euro. De asemenea, confiscarea obiectelor care au fost folosite la braconaj (mașină , armă, proiector etc).

Sursa : Videos de Chasse, 12 martie 2018

Braconnage : Un cerf retrouvé agonisant dans une voiture.

 

 

Share This:

About Administrator